Nieuws

Nieuws

Terug naar nieuwsoverzicht

Connector specialist voor de verlichting Maarten Voermans aan het woord

07 november 2019

Wat is je rol binnen A&C Solutions?

Eerst en vooral ben ik mede-zaakvoerder van A&C Solutions en heb ik samen met collega-zaakvoerder Franky Vanlerberghe de dagelijkse leiding over het bedrijf en zetten we samen de lijnen uit voor de toekomst. De markt voor LED-verlichting is één van onze kernmarkten. Dit is in de afgelopen 10 jaar uitgegroeid tot mijn specialisme. Hierbinnen houd ik me steeds bezig met welke connectoren en LED drivers de huidige & toekomstige marktontwikkelingen ondersteunen. Ik volg de R&D inspanningen van onze leveranciers nauw op en zorg ervoor dat de noden die leven bij ons klanten vertaald worden naar klant-en-klare oplossingen. En ik bezoek uiteraard veel klanten. Dat maakt mijn job enorm dynamisch. 

Welke ontwikkeling houdt je het meest bezig?

Het snelle tempo waarmee nieuwe toepassingsgebieden voor slimme en geconnecteerde LED verlichting in diverse markten uit de grond schieten. En de rol die IoT hierin speelt. We willen steeds meer kunnen en meten met LED toepassingen.  De grootschaligheid van dit soort projecten stijgt en daarmee blijven we steeds alert om klanten binnen ons werkgebied slimme oplossingen te bieden die de installatietijd beperken en het onderhoud vereenvoudigen. De balans tussen het beheersen van de kosten en het benutten van de voordelen van slimme, multifunctionele LED toepassingen blijft een belangrijke.

Van welk product verwacht je het meest?

Ik vind nog altijd de xDRY connectorserie van Techno een knap staaltje werk. Wanneer je ziet hoe de mensen daar met de grootste passie dagelijks bezig zijn om volledige waterdichtheid te garanderen, dat is knap. De xDRY serie is hier een mooi resultaat van. Techno ontwikkelde een speciaal anti-condensblok (barrier) dat ervoor zorgt dat vochtcondensatie, ontstaan door capillaire werking, geen kans meer krijgt om via de kabel door de connector binnen te dringen. Vocht wordt dus volledig geweerd en de functionaliteit van de toepassing is dus gewaarborgd.

Wat is het grootste misverstand omtrent connectoren voor LED verlichting?

In de markt zien we dat veel partijen te pas en te onpas de term IP68 gebruiken. Bij IP68 denkt men nogal snel dat de connectoren volledig waterdicht zijn. Dit klopt niet. De IP68 beschermingsgraad nuanceert duidelijk dat de omstandigheden waarin de toepassing kan functioneren gespecifieerd worden door de fabrikant. M.a.w, bij IP68 komen de fabrikant en de klant overeen wat er getest moet worden, hoe lang en op welke diepte. Bij A&C Solutions proberen we hierin zo grondig mogelijk te werk te gaan in ons advies richting de klant en simuleren we de situatie van het project zo volledig mogelijk in het laboratorium van Techno. Uitgebreid testen voorkomt situaties waarin de klant na een tijdje ontdekt dat er toch water in zijn armatuur is gekomen of dat er corrosie is ontstaan in de connector. Als dat uiteindelijk toch gebeurt, dan ben ik daar toch even niet goed van.

Waar word je nog altijd blij van?

Ik word nog altijd blij wanneer ik een project tot leven zie komen met de juiste oplossing. Zo was ik laatst bij het PSV stadion waar we samen met ons merk Techno een LED boarding project hebben gerealiseerd. Ons product blijft natuurlijk een kleine schakel in omvang binnen het geheel maar het zorgt er nog altijd voor dat grootste projecten gerealiseerd kunnen worden. Dat maakt mij trots.

Welke nieuwe producten moeten we zeker gezien hebben?

De LED drivers van Delta. Ze hebben voor elke soort toepassing gaande van industrieel, outdoor, indoor, reclame/bewegwijzering tot IoT een passende LED driver. Maar ook Higo connectoren die mijn collega’s inzetten voor klanten in de E-bike industrie, bieden volgens mij duidelijke kansen in de LED verlichting. En de Techno micronnect natuurlijk. 3 polen binnen een diameter van 14mm met behoud van 7A. Dat wordt gegarandeerd een topper.

Wat onderscheidt A&C Solutions van andere aanbieders op de markt?

Iedereen weet dat LED toepassingen steeds complexer worden en dat het aanbod in de markt steeds uitgebreider wordt. Veel van onze klanten waarderen het om te werken met een specialist die naast connectoren ook kabelsets op maat maakt en de toepassing van de juiste LED-driver voorziet. We willen een echte partner zijn voor onze klanten. Een full-service leverancier. Daarom werken we ook met toonaangevende merken en zorgen we voor voorraadbeheer op maat. Dat onze klant dit concept waardeert, bevestigt ons onderscheidend vermogen.

Wat wil je verder nog kwijt?

Dat we volgende week op de LED+Elektro staan en dat we iedereen van harte welkom heten op onze stand C17. Dan laat ik graag de bezoeker eens aan het woord ;-). 

Voor een gratis bezoek, klik hier (Relatiecode: 19TICKET336)