Nieuws

Nieuws

Terug naar nieuwsoverzicht

Nieuwe features zorgen voor ultieme betrouwbaarheid binnen IP68 plug & socket connector reeks van Techno

24 augustus 2016

In veeleisende omgevingen laat je niets aan het toeval over. Zo denkt connector fabrikant Techno er ook over. De IP68 connector specialist heeft werkelijk aan alles gedacht om zijn robuuste connector reeks TH405/TH406 nog veiliger te maken.

Uniek vergrendelingssysteem

Een van de voornaamste features van de nieuwe TH405/TH406 is het veilige vergrendelingssysteem. Enkel met behulp van een tool kun je de connector ontkoppelen. Hierdoor kunnen connectoren onder spanning niet zomaar losgekoppeld worden. Daarnaast zorgt het systeem tevens voor een betere weerstand tegen vibraties en mechanische spanning.

Error-proof installatie

Ook bij het installeren kan er veel mis gaan. Bij de vernieuwde ontwikkeling heeft Techno ervoor gezorgd dat de TH405/TH406 connectoren foutloos te installeren zijn. Zo is er een extra anti lek afdichting voorzien aan beide delen. En daarbij biedt een speciale wartel (zie foto onderaan links) maximale trekontlasting. De kabel blijft keurig op zijn plaats terwijl je de wartel aandraait.  Hierdoor ontstaan er geen stresspunten in de kabel.

De vernieuwde connector reeks is beschikbaar in een plug & socket versie (TH405) en een panel mount versie (TH406). Voor meer technische informatie, download datasheets