Nieuws

Nieuws

Terug naar nieuwsoverzicht

Hummel's IP67/IP69 RVS connectoren tonen F&B industrie een sterk staaltje werk

21 juni 2016

Wanneer u op zoek bent naar de ultieme betrouwbaarheid binnen RVS connectoren voor uw voedselverwerkende machines, dan bent u bij Hummel aan het juiste adres.

Voor velen van u ligt de keuze voor connectoren uit RVS voor de hand. RVS staat erom bekend een hoge corrosiebestendigheid te hebben, iets waar u veel belang aan hecht. Toch mogen we verschillende RVS soorten niet over één kam scheren. Bepaalde staalsoorten zijn nu eenmaal meer aangewezen dan anderen als het gaat om veeleisende food omgevingen.  

RVS AISI 316L, het ideale basis materiaal voor de food industrie

Hummel heeft voor zijn connectoren gekozen voor het RVS materiaal AISI 316L, de top-of-the-bill  binnen de foodindustrie. Dit komt enerzijds doordat er aan AISI 316 molybdeen is toegevoegd.  Molybdeen verhoogt de corrosieweerstand van deze chroom-nikkel legering waardoor ze beter bestand is tegen zware industriële chemicaliën en oplosmiddelen. Daarnaast remt molybdeen ook het ontstaan van putjes door chloriden af.

Anderzijds maakt de L in AISI 316L het verschil. Deze staat voor een lager koolstofgehalte (0,03% vs. 0,08% voor de 316) om een gemakkelijker lasbaar RVS te verkrijgen en de corrosiegevoeligheid na het lassen te beperken.

Hoogste bescherming binnen het spatgebied (IP67/IP69)

RVS connectoren van Hummel zijn volledig uitgerust voor gebruik in het spatgebied van uw machinepark. Het gehele aanbod heeft een IP69 bescherming (volgens IEC 60529) en is dus volledig bestand tegen krachtige waterstralen vanop korte afstand aan hoge temperatuur. Bovendien kunnen deze Hummel connectoren ook ingezet worden in toepassingen (tot maximaal 1 meter) die gedeeltelijk of geheel onder water staan.

Optimale benutting van uw beperkte ruimte

Veel van onze klanten zijn in eerste instantie onder de indruk van het strakke, gladde design wat in een foodomgeving makkelijk te reinigen is en daarnaast qua uitstraling vaak het best aansluit bij het machinepark. Maak ook als ruimte een beperkende factor is, bieden Hummel RVS connectoren uitkomst. Binnen het aanbod M16 signaal en M23 power & signaal connectoren gaat Hummel tot 18 en respectievelijk 19 polige uitvoeringen. Uw beperkte ruimte wordt dus optimaal benut. Daarbij zijn Hummel connectoren reeds beschikbaar in kleinere aantallen en is het volledig assortiment inserts onderling uitwisselbaar.

Bekijk de volledige technische specs van de M16 , M23 power en M23 signaal RVS connectoren