Nieuws

Nieuws

Terug naar nieuwsoverzicht

Nu ook Isolatie piercing technologie voor coax kabel

01 september 2016

De bekroonde isolatie piercing technologie (IPC) van Zierick ligt ook aan de basis van de nieuwe IPC-2-1-T surface mount coax kabel connector. Deze nieuwste isolatie piercing connector maakt het mogelijk om meerdere RG174/U of RG316/U coax kabels tegelijkertijd aan te sluiten op een PCB.

Hoe werkt de isolatie piercing technologie?

Eerst worden de IPC connectoren op de PCB gemonteerd. Voordat de kabel de behuizing ingaat, wordt eerst de buitenmantel verwijderd en de afscherming gestript op ongeveer 6,35mm. Dit gebeurt in één bewerking. De connector is voorzien van een 3-tal mesjes die de buitenmantel en het diëlektricum op 2 verschillende plaatsen tegelijkertijd doorboren. Door het uitoefenen van druk op het bovendeel van de behuizing snijden deze piercing mesjes door de isolatie heen en wordt de verbinding gerealiseerd. Dit gebeurt oftewel met een handtool of met een kleine pers. De piercing mesjes behouden een consistente druk op elke draad.

Deze IPC-2-1-T surface mount coax kabel connector biedt tal van voordelen:

Bespaart arbeidstijd en kosten

  • Maakt het solderen van kabels op een PCB overbodig
  • Het strippen van de afscherming en buitenmantel gebeurt efficiënter in één enkele bewerking

Zorgt voor een betere verbinding

  • Er is een beter contact met de geleider door de consistente druk op de kabels
  • De connector realiseert een hogere trekontlasting dan een traditioneel gesoldeerde coax kabel

Ruimtebesparend

  • Neemt minder plaats in beslag op een PCB. Hierdoor heeft u de mogelijkheid om met kleinere PCB’s te werken of meerdere aansluitingen te realiseren op dezelfde oppervlakte.

De terminal is geschikt voor toepassingen met een bereik tot 3,25 GHz met een VSWR van minder dan 1,5: 1 (bij 2 GHz) en 1,6: 1 (bij 3 GHz).

Klik hier voor alle technische informatie.