Nieuws

Nieuws

Terug naar nieuwsoverzicht

Zierick Surface Mount Isolatie Piercing connectoren UL gecertificeerd

08 april 2016

Zierick heeft onlangs een UL erkenning gekregen voor de complete serie Surface Mount Isolatie Piercing Terminals.

Isolatie Piercing Technologie

Deze slimme wire-to-board connectoren zijn speciaal bedoeld om draden via een geautomatiseerd proces aan te sluiten op een PCB. Hiermee vervangen ze het arbeidsintensieve soldeerproces. Deze innovatieve methode combineert de voordelen van krimpen, isolatie piercing en SMT in één en resulteert in een hogere betrouwbaarheid en continuïteit in kwaliteit.De draad wordt met behulp van een handtool of krimppers in de SMT connector geplaatst en gekrompen op basis van IDC.

Terminals nu ook klaar voor de Amerikaanse markt

Isolatie Piercing Terminals hebben een breed toepassingsgebied binnen de elektronica maar worden ook veelvuldig gebruikt binnen Solid State Lighting, Industrial Control en Automotive Electronics. Door de toevoeging van een UL certificering maakt Zierick het makkelijker voor designers binnen deze branches om te voldoen aan de wettelijke eisen van hun eindproduct voor de Amerikaanse markt.

PMA Award of Excellence

Internationaal heeft Zierick inmiddels al veel lof ontvangen voor deze innovatie en bij de lancering in Amerika mocht ze de prestigieuze PMA Award of Excellence in Metalforming in ontvangst nemen. ‘Ook binnen Europa vinden dit soort slimme connectoroplossingen gretig aftrek’, geeft Zierick distributeur A&C Solutions aan. Van de UK tot Frankrijk en de Benelux worden ze momenteel voor omvangrijkere productieseries binnen de LED verlichting ingezet.’