Nieuws

Nieuws

Terug naar nieuwsoverzicht

Higo breidt R&D-activiteiten uit om te voldoen aan stijgende vraag naar meer maatwerk batterijen

27 september 2019

Op maat gemaakte batterij connectoren

Voor het overgrote deel van de markt voor batterij connectoren, ontwikkelt Higo connectoren op maat van de klant. Waarom? Omdat er bij batterij connectoren gewoonweg te veel variabelen zijn die bepalend zijn voor de juiste verbinding: het vereiste aantal en type contacten, het ontwerp van de batterij, hoe de batterij is opgebouwd en geïntegreerd in de e-bike, het gewenst vermogensbereik en natuurlijk of de connector bedoeld is voor het opladen of ontladen. Om er maar een paar te noemen.

‘Gelukkig is Higo volledig uitgerust om eender welk type maatwerk battery connector te ontwikkelen. En recentelijk is de R&D afdeling van Higo zelfs naar een nieuwe locatie verhuisd om nog sneller te voldoen aan prototype aanvragen en nog beter de benodigde testen uit te voeren’ licht Franky Vanlerberghe, zaakvoerder van A&C Solutions toe.

Vernieuwde ontwerpen binnen het mainstream batterij aanbod

Natuurlijk is er ook een deel van de markt dat mainstream laadconnectoren vereist tot 15A. Het is binnen dit aanbod dat Higo ernaar streeft om een plattere, bredere connectorvorm te creëren om een nog compacter, meerpolig ontwerp te realiseren. Voorbeelden van dergelijke connector designs zijn de Z610C en de Z913C met diameters van slechts 10 tot 13 mm’, voegt Franky toe.

Hoogwaardige connectoroplossing voor controller units

‘Daar waar we het gevoel hebben dat we nog een stapje verder kunnen gaan, dagen we onszelf uit nog professionelere en betrouwbaardere oplossingen te bedenken’, vervolgt Franky. ‘De introductie van de Z216A plug connector past perfect binnen deze context. De Z216A is een hoogwaardige, 2-polige batterij connector met IP67 bescherming die speciaal ontwikkeld is voor controller unit fabrikanten. Het vervangt de eenpolige contacten die nog steeds vaak voor dit soort toepassingen gebruikt worden.

Bekijk de technische specs van de nieuwe batterij connectoren via de links hieronder

Z216A batterij connector

Z610C batterij connector

Z913C batterij connector