Nieuws

Nieuws

Terug naar nieuwsoverzicht

Draadloos BMS Battmaster® verzekert uw uptime level

11 februari 2019

Groeiende batterijmarkt zorgt voor nood aan risicodekking

In een wereld die in toenemende mate afhankelijk wordt van batterijen, kan systeem uitval het succes van uw business serieus belemmeren. Vandaag de dag vereist al 80% van de bedrijven een uptime level van 99,99%. Verschillende studies laten zien dat de geschatte kosten van datacenter downtime op gemiddeld ongeveer €230.000 per uur uitkomen. Dit zijn serieuze bedragen die aantonen dat we het onszelf niet meer kunt permitteren om uw uptime level aan het toeval over te laten.

Gelukkig is er een oplossing waarmee u uw risico’s afdekt en de betrouwbaarheid van uw systeem verhoogt: een batterij monitoring systeem (BMS). Een BMS monitort continu de spanning, temperatuur, interne weerstand en stroom van uw (string van) batterijen. Op deze manier signaleert u vroegtijdig een kans op uitval en kunt u gepaste acties ondernemen zodat uw uptime level niet in gevaar komt.

Battmaster® to the rescue

Een groeiende batterijbase zorgt ervoor dat batterijmonitoring steeds meer toegepast wordt in grote sites zoals bv. datacenters.  Ook aan de aanbodzijde is er veel ontwikkeling te bespeuren.  Eén van de pioneers op dit vlak is onze leverancier Nextys. Zij lanceerden als eerste in Europa een draadloos batterijmonitoring systeem onder de naam Battmaster®. Battmaster® is bestemd voor loodbatterijen van 2 tot 12V. De unieke features aan dit draadloos batterij monitoring systeem (BMS) zijn dat

  • individuele batterijen niet langer meer één voor één met de centrale unit aangesloten hoeven te worden. Communicatie gebeurt voortaan via een licensievrije ISM band. Dit bespaart aanzienlijke tijd en kosten bij installatie en onderhoud van grote sites.
  • Battmaster® werkt met een IoT protocol. Hierbij wordt data via de centrale unit automatisch geüpload naar de cloud. Via remote monitoring is uw data dus de klok rond beschikbaar en bent u altijd gerust.
  • Battmaster® draait op licentievrije software via een webapplicatie. Er is dus geen extra investering nodig en het aantal gebruikers is onbeperkt.

Tijdens het Energy storage event op 12 februari in het NH Koningshof in Veldhoven zal Nextys een presentatie verzorgen over ‘working with battery monitoring systems’. U bent van harte welkom tijdens de lezing en ook op onze stand waar we een live demo zullen verzorgen.

Voor meer informatie over Battmaster®, bezoek www.battmaster.eu

Inschrijving nieuwsbrief

Wil je graag op de hoogte blijven?
Schrijf je dan hieronder in