Nieuws

Nieuws

Terug naar nieuwsoverzicht

Higo breidt productie uit in China

27 september 2019

Toonaangevend E-bike connector fabrikant Higo breidt zijn productie faciliteiten uit met 8 nieuwe gebouwen in de Yancheng provincie. Deze enorme uitbreiding levert Higo een extra productie oppervlakte op van 32.000 m2 en stelt ze in staat om 250 nieuwe jobs te creëren. In Higo’s huidige kantoor in Changsu werken reeds 500 mensen. Tegen het einde van 2020 zal Higo 1.000 werknemers te werk stellen die zich allen toeleggen op de wereldwijde productie en verkoop van waterdichte connectoren.

Totale controle over supply chain

De investering in een grotere productiebasis helpt Higo om tegemoet te komen aan de groeiende vraag naar bike sharing projecten in zijn thuismarkt China. En ondersteunt tevens de ontwikkeling van sterk opkomende markten zoals de VS en Europa. 'De belangrijkste strategie achter de extra capaciteit is eigenlijk tweeledig', legt Franky Vanlerberghe, CEO van A & C Solutions, Europese distributeur van Higo, uit. 'Higo heeft sterk geïnvesteerd in de verdere automatisering van zijn productielijnen en is van plan de volledige controle over zijn supply chain te nemen. Higo is van plan om alle connector gerelateerde productieprocessen in eigen huis onder te brengen. Dit gaat van de productie van eigen kabels, tooling het eigenhandig draaien van contacten tot de volledige samenstelling van kabelsets. Dit maakt van Higo de enige full service connector fabrikant in de E-bike markt.’

Nieuwe markten betreden

Higo zal zich daarnaast ook toeleggen op de uitbreiding van hun aanwezigheid in aanverwante markten. Met een sterke focus op R&D heeft Higo reeds een internationale naam opgebouwd in de E-bike wereld en staat het bekend om zijn flexibiliteit en korte doorlooptijden van nieuwe (maatwerk) productintroducties. Om verder te bouwen op deze kracht, heeft Higo besloten om zijn R&D en verkooporganisatie onder te brengen in een nieuwe locatie in Suzhou. Deze locatie is speciaal ingericht om snel te kunnen reageren op prototype aanvragen en is uitstekend geschikt om de benodigde testen uit te voeren. Higo wil deze expertise nu ook inzetten om nieuwe markten, zoals de automotive industrie, te betreden. Het vereiste TS16949-certificaat wordt begin 2020 verwacht.

Eigen beheer & lokaal partnerschap

Deze ambitieuze initiatieven vereisen een langetermijn visie en sterk leiderschap. Binnen Higo is dit allemaal in handen van de enige eigenaar en aandeelhouder de heer Anson en mevrouw Ella. 'De enige manier om ervoor te zorgen dat we een betrouwbare, langdurige partner voor onze klanten blijven, is door de productie en het eigendom van het bedrijf in eigen hand te houden', aldus Anson. Vijf jaar geleden ontmoette Higo A&C Solutions, een gespecialiseerde connectordistributeur, die zijn eerste stappen zette op de e-bike-markt. ‘We voelden direct dat onze bedrijven elkaar konden aanvullen in onze weg om de Europese E-bike markt te ontwikkelen. Met A&C Solutions dichtbij engineers om lokale ondersteuning te bieden en korte levertijden te verzekeren, realiseerden we ons dat we op deze manier een sterke voet aan Europese grond konden krijgen’, legt VP Sales Ella uit. Beide partijen zijn nu klaar voor de toekomst. Tijdens de inhuldiging van de nieuwe faciliteiten namen beiden even een moment om het glas te heffen op de weg die ze samen tot nu toe afgelegd hebben.

Kilk hier voor meer informatie over Higo