Nieuws

Nieuws

Terug naar nieuwsoverzicht

Higo verlaagt prijzen door toenemende schaalvoordelen

26 oktober 2020

Door de recente investeringen in de verviervoudiging van de productiecapaciteit en de automatisering van processen binnen de gehele hele supplychain, kan Higo, fabrikant van e-bike-connectoren, grotere volumes verwerken tegen lagere eenheidsprijzen. Higo wil deze schaalvoordelen delen met zijn klanten door de prijzen voor het complete assortiment E-bike connectoren te verlagen.

Van niche-speler tot marktleider

‘De focus vanaf het begin was om de beste kwaliteit connectoren te leveren voor het complete e-bike systeem, samen met een lokale service in Europa’, zegt Franky Vanlerberghe, CEO van A&C Solutions. Gesteund door een sterke R & D-afdeling zette Higo de eerste stappen als nichespeler in een groeiende e-bikemarkt. Al snel werden deze kleine stapjes grote, stevige afdrukken met snel stijgende volumes wereldwijd. ‘Dit was de trigger om groter te denken en hoge kwaliteit toegankelijk te maken voor elke mainstream e-bike-applicatie’, vervolgt Franky.

Grote schaalvoordelen op de productie site

In korte tijd verplaatste Higo zijn productie naar een meer economische regio in China en breidde het zijn capaciteit uit van 8.000m2 naar meer dan 32.000m2. Tegelijkertijd automatiseerde het de belangrijkste productieprocessen en besloot het de uitbestede processen weer in eigen huis te halen. Hierdoor konden ze de productiekosten per eenheid goed in de gaten houden. De toegenomen koopkracht van grondstoffen zoals kabel, PVC en koper hielp ook bij het verlagen van de kosten onderaan de streep.

Lokale inspanningen in het Europese magazijn

‘De kostenbesparende strategie is een gezamenlijke inspanning geweest’, legt Franky uit. A&C Solutions besloot de steeds grotere zendingen van lucht- naar treinvracht te reorganiseren om de substantiële impact van transport op de totale kosten te verminderen. Ook in zijn lokale magazijn in België implementeerde het een warehouse management systeem met scan- en klantspecifieke labelopties om de efficiëntie en service te verbeteren.

Supply chain partnerships

‘Nu de productie weer naar Europa verschuift, zien we dat steeds meer klanten vertrouwen op lokale voorraad dichtbij. Het is onze bedoeling om nauw samen te werken met klanten om just-in-time levering te garanderen. Daarom werken we met veel van hen al met prognoses en afroepopdrachten. Uiteindelijk is de enige manier om concurrerend te blijven in de markt, wanneer de totale supply chain samenwerkt ', besluit Franky.

R&D blijft het hart van het bedrijf

Hoewel er veel inspanningen zijn geleverd aan de achterkant van het bedrijf, blijft het hart van Higo de R&D-afdeling, waar elke dag 100 ingenieurs werken om de innovatieve connector designs van morgen te creëren. ‘Dit jaar was onze R&D gericht op het verbreden van de scope van ons assortiment batterijconnectoren. Het resultaat zijn de ontwikkeling van speciale vergrendelingsmechanismen, waarbij laden en ontladen in één connector werd gecombineerd en het ontwerp van aangepaste ‘blade’ contacten. Allemaal tegen een scherpe prijs natuurlijk ', voegt Franky er met een knipoog aan toe.

Voor meer informatie over onze nieuwe prijzen, klik op de onderstaande knop om rechtstreeks contact op te nemen met ons E-mobility-team.

Ik wil graag meer informatie omtrent nieuwe prijzen

Toon me de nieuwste connector designs van Higo