Nieuws

Nieuws

Terug naar nieuwsoverzicht

Kunststofbehuizing T-type Hygienic van Ilme biedt F&B markt ultieme hygiëne aan interessante prijs

15 februari 2018

Ilme heeft haar lichtgewicht T-Type serie uitgebreid met de T-type Hygienic. De T-type Hygienic is speciaal ontworpen voor de sproeizone binnen de voedings- en levensmiddelenindustrie. Ze voldoet aan de strenge eisen die er in deze markt gesteld worden (DIN EN 1672-2). Zo is ze bestand tegen agressieve reinigings- en desinfecteringsmiddelen (ECOLAB getest) en hogedrukreiniging (IP66 en IP69K). Tevens zijn de grendels en de afdichting in blauw uitgevoerd waardoor ze makkelijk op te sporen zijn door optische detectoren. 

Hoogwaardige & voordelige kunstofbehuizing

T-type Hygienic is gemaakt van een speciaal kunststof dat corrosiebestendig, schokbestendig en aanzienlijk lichter is dan een RVS behuizing. De kunstofbehuizing draagt ook bij aan een hoge weerstand tegen chemicaliën waardoor het in sommige situaties zelfs betere prestaties levert dan RVS connectoren. Daarnaast biedt de kunsttstof T-type Hygienic ook een voordeligere oplossing in vergelijking tot andere materialen.

Grote veelzijdigheid en toepasbaarheid

Door de inzetbaarheid van alle standaard en modulaire inserts is de T-type Hygienic erg veelzijdig. De reeks is er voor u in twee uitvoeringen, een H en een C versie. De H versie heeft een HNBR afdichting en de C versie biedt met een siliconen afdichting een temperatuurbereik van -50 tot +70° voor toepassing in bijvoorbeeld diepvriesunits. 

De Ilme T-type Hygienic is beschikbaar in de sizes 44.27, 57.27, 77.27 en 104.27

Download Ilme Food & Beverage brochure