Nieuws

Nieuws

Terug naar nieuwsoverzicht

Nextys lanceert eerste programmeerbare DIN rail DC/DC converter

01 oktober 2019

De beperkingen van traditionele DC/DC converters

De meeste industriële oplossingen voor DC/DC converters zijn gebaseerd op een ingangsspanningsbereik en een vaste (of relatief beperkte) uitgangsspanning (bijvoorbeeld 12, 24, 48Vdc, enz.). Hierdoor zijn er veel verschillende modellen op de markt die de nodige voorraad, beperkt functioneel bereik en kosten met zich meebrengen. Dit heeft Nextys aangezet tot de ontwikkeling van een innovatief nieuw concept.

Nextys NDW240: de meest innovatieve, veelzijdige DC/DC converter

Nextys is klaar voor de lancering van de eerste programmeerbare DIN rail DC/DC converter op de markt, de NDW 240. NDW240 is een 240W DC/DC, 3kV geïsoleerde DC/DC-converter. Deze kan elke gelijkstroomspanning van 11 tot 55V omzetten naar een gelijkstroomspanning van 5 tot 55V, met een resolutie van 10mV en een belasting van 240W / max. 10A.

De uitgangsspanning kan ingesteld worden via het frontpaneel of een USB-interface, aangestuurd door Windows of Android met behulp van de bekende applicatie POWERMASTER van Nextys. De Nextys NDW240 bevat een ORing circuit en diverse beveiligingen en vervangt de NDDxx-familie van traditionele DC/DC-omzetters.

Download technical datasheet