Nieuws

Nieuws

Terug naar nieuwsoverzicht

Predictive machine maintenance met behulp van voedingen

11 februari 2021

Een thema dat momenteel speelt in de markt is de continue beschikbaarheid (uptime level) van het apparaat of de machine. Een voeding speelt hierin een belangrijke rol. Wanneer je inzicht hebt in de prestatie-indicatoren die de betrouwbaarheid van een voeding bepalen kan je ook tijdig actie ondernemen om onderhoud uit te voeren.

Predictive maintenance

Deze onderhoudsstrategie is het zogenaamde predictive maintenance. Predictive maintenance maximaliseert de ‘uptime’ van het apparaat of de machine van je klant tegen lagere kosten. Met als grote winst: maximaal inspelen op de behoeften van je klant, wat een enorme boost geeft in de klantbeleving van je dienstverlening.

Deze strategie levert significante voordelen op:

  • Goed te plannen onderhoud; geen onverwachte storingen
  • Lagere kosten: geen onnodig preventief onderhoud of correctief onderhoud
  • Minder voorraad door het gericht kunnen bestellen van onderdelen

Kortom: predictive maintenance maximaliseert de ‘uptime’ van het apparaat of de machine van je klant tegen lagere kosten. Met als grote winst: maximaal inspelen op de behoeften van je klant, wat een enorme boost geeft in de klantbeleving van je dienstverlening.

Juiste interpretatie van prestatie-indicatoren

Natuurlijk is het belangrijk bij predictive maintenance dat prestatie-indicatoren die de betrouwbaarheid bepalen juist geïnterpreteerd worden.

Lees in onderstaand artikel, geschreven door onze salesmanager en specialist in voedingen Jan Van Dijck, welke prestatie-indicatoren van belang zijn en hoe je deze het best interpreteert om een succesvolle predictive machine maintenance strategie te hanteren.

Download artikel

Voedingen die predictive maintenance ondersteunen

Een type voeding dat helpt bij predictive maintaince is bijvoorbeeld de nieuwe CliQ VA serie van marktleider in power supplies Delta. De CliQ VA serie beschikt over een LCD-display die met behulp van een drietal functionaliteiten de gebruiker informeert en alarmeert. 

Bekijk hier hoe de CliQ VA series van Delta jou ondersteunt in jouw onderhoudsstrategie.  

Wens je graag advies welke power supply serie het best aansluit bij jouw toepassing? Neem dan contact op met onze power supply specialisten. Ze denken graag met je mee!

Inschrijving nieuwsbrief

Wil je graag op de hoogte blijven?
Schrijf je dan hieronder in