Nieuws

Nieuws

Terug naar nieuwsoverzicht

A&C Solutions is exclusief distributeur van Daitron in de Benelux

12 april 2019

Per 1 april gaat A&C Solutions in zee met de Japanse fabrikant Daitron. A&C Solutions wordt de exclusieve distributeur van Daitron’s low noise AC/DC power supplies voor de Benelux. Met dit gamma mikt Daitron op een niche markt van meetinstrumenten en medische apparaten met hoge precisie. Een markt die A&C Solutions als power supply en connector specialist al jaren bedient.

Toenemende vraag naar hogere precisie en fijnere apparatuur

Voor A&C Solutions biedt de aanvulling van Daitron’s low noice power supplies op het assortiment een mooie kans om deze groeiende niche markt verder uit te bouwen. Sales Manager Jan Van Dijck: ‘De medische wereld en de meet & regeltechniek in het algemeen worden gekenmerkt door een steeds hogere nauwkeurigheid van meetprestaties en steeds kleiner wordende meetapparatuur. De low noise voedingen van Daitron sluiten hier perfect op aan. Ze zijn niet alleen compact en lichtgewicht maar beschikken daarnaast ook over een unieke technologie, het zogenaamde ‘soft switching’. Soft switching zorgt ervoor dat de uitgangs-ripple, EMI-emissie en lekstromen zeer laag zijn. Het storingsniveau wordt hierdoor gereduceerd tot 10% ten opzichte van standaard voedingen. Dit leidt tot een hogere nauwkeurigheid van meetprestaties.’

De low noise voedingen van Daitron zijn naast gevoelige meet- en regelinstrumenten en medische beeldvorming & diagnose ook geschikt voor elektronenmicroscopen en audio & video toepassingen.

De Japanse innovatiekracht achter Daitron

Daitron is internationaal gekend voor zijn meer dan 60 jaar lange ervaring in de ontwikkeling van hoogwaardige elektronische componenten, semiconductors, embedded systems en power supplies voor een breed scala aan industrieën. De Japanse toewijding en volhardende houding om steeds innovatieve, marktgerichte oplossingen te brengen, kenmerkt Daitron’s bedrijfsfilosofie. Tot op heden was Daitron enkel vertegenwoordigd in Duitsland, Zwitersland, Oostenrijk, Frankrijk en Zweden. De samenwerking met A&C Solutions voor de Benelux stelt Daitron in staat zijn Europese aanwezigheid verder uit te bouwen.

Power Electronics Event

A&C Solutions lanceert Daitron officieel tijdens het Power Electronics event op 19 juni 2019 in de Brabanthallen in Den Bosch. Tijdens deze dag zal de heer Tiroshi Terui van Daitron tevens een lezing verzorgen in het thema: ‘The importance of ripple and noise for power supplies’. U bent van harte welkom. Registreer uw bezoek alvast hier

Voor een overzicht van het assortiment low-noise power supplies van Daitron

Raadpleeg de Daitron productfilter

Wenst u graag meer informatie wat Daitron voor u kan betekenen?

Neem contact op met onze marktspecialisten

 

Inschrijving nieuwsbrief

Wil je graag op de hoogte blijven?
Schrijf je dan hieronder in