E-bikes

E-bikes

Terug naar marktoverzicht

Van senioren fiets tot trendy lifestyle product

De E-bike heeft definitief z’n stoffig senioren imago van zich af gepoetst en is duidelijk op weg het meest trendy vervoersmiddel van het moment te worden.  De standaard E-bike is heruitgevonden en wordt daarnaast in toenemende mate bijgestaan door speed pedelecs, scroosers, E-MTB’s, elektrische kinderfietsen enz. Ook de overheid geeft de gezonde en milieuvriendelijke E-bike een serieus duwtje in de rug door fiscale voordelen uit te delen. Deze ontwikkeling heeft Europa geen windeieren gelegd. In 2015 alleen al werd er maar liefst 26,5% meer e-bikes verkocht in Europa. Dit belooft voor de komende jaren!

Vraag naar meer & maatwerk E-bike connectoren stijgt

Als specialist in E-bike connectoren krijgt A&C Solutions steeds meer vraag naar maatwerk connectoren. We zien dat meer en meer E-bikes hun eigen systeem ontwikkelen. Uiteraard verlangen ze van connectoren dat ze zich aanpassen aan elk uniek ontwerp.

Ook ziet A&C Solutions een groeiende behoefte aan meer connectoren op een E-bike. Dit heeft enerzijds te maken met de extra gadgets en de toename aan technische snufjes waar E-bikes in voorzien. Denk aan claxons, automatische schakelfuncties en versnellingen. Anderzijds speelt de wetgeving hierin ook een belangrijke rol. Na de remlicht- en nummerplaatverlichting staan er nog een aantal maatregelen op stapel. Deze vragen om nog meer datatransmissie en dus meer connectoren met een hoger poolaantal. Samen met Higo probeert A&C Solutions hierop te anticiperen door connectoren te ontwikkelen die hierbij uitkomst bieden.

Dichtbij Europese ontwikkelaars

De uitdaging is aan de E-bike engineer om het ontwerp te verenigingen met de toenemende technische vereisten.  A&C Solutions werkt nauw samen met deze engineers. Als Europees verdeler van connectorfabrikant Higo, kunnen we putten uit een compleet assortiment connectoren voor het hele E-bike systeem. Maar in veel gevallen komt er ook maatwerk aan te pas. Dan merken we dat een Europese schakel met connector & assemblage expertise belangrijk is voor engineers om hun wensen te vertalen naar de juiste connector & kabel specificaties. 

Productie terug naar Europa

Met de hogere dollarkoers herbekijken vele E-bike fabrikanten momenteel hun vaak lange en logge supply chain. Vanuit verschillende hoeken is er al besloten om de productie terug te halen naar Europa om zo de flexibiliteit en de speed-to-market op te voeren.  Als voorraadhoudende distributeur sluit A&C Solutions perfect aan bij deze tendens. We staan klaar om e-bike partijen snel te voorzien van connectoren waar dan ook in Europa. 

Al met al staat er veel te gebeuren in de E-bike markt. Wij staan klaar om met u mee te denken hoe en welke E-bike connectoren uw innovatieve ideeën en plannen het best ondersteunen. 

Kabels mooi weggewerkt met Higo Y-splitter

Enerzijds monteren we meer kabels en connectoren op een E-bike om het toenemend aantal verbindingen tussen motor, batterij, controller en display te realiseren. Anderzijds zien we een duidelijke trend naar steeds strakkere en minimalistische fietsontwerpen.  Kabels en connectoren passen niet echt binnen dit plaatje. Ze worden het liefst uit het zicht gehouden.

E-bike connectormerk Higo heeft hiervoor een slimme oplossing gevonden, de 630 serie Y-splitter kabel:

  • Één van z’n grootste troeven is zijn smalle figuur. Met een diameter van slechts 9mm past de ronde splitter perfect in een e-bike frame.
  • Maar ook als u het aantal kabels op uw E-bike binnen de perken wil houden is de Higo Y-splitter een uitkomst. Zo kunt u gemakkelijk meerdere verbindingen combineren in één splitter en deze via één kabel naar achter verbinden met de controller unit.
  • Door de kegelvorm van de Y-splitter te vervangen door een ronde vorm met inkeping kunt u de splitter kabel ook gemakkelijk aan de e-bike bevestigen.

De Higo 630 splitter kabel serie is beschikbaar in TPU en heeft een kabel diameter van 2,4mm. 

Videos
  • 1
    Video 1:
    De...
De productie site van E-bike connector fabrikant Higo in beeld

Deze video geeft u een kijkje achter de schermen bij Higo en toont u hoe het productieproces van verschillende E-bike connectoren verloopt.

vorige
volgende
Nieuws

Er is momenteel geen nieuws over E-bikes

Projecten