Railway

Railway

Terug naar marktoverzicht

Één netwerk, zoveel verbindingen

Het spoorwegnetwerk bestaat uit zeer uiteenlopende onderdelen zoals rollend materieel, spoorlijnen, signaleringen, signaalboxen, informatie- en amusementssystemen. Al deze systemen zijn onderling verbonden en afhankelijk van elkaar. Ze zorgen ervoor dat het vervoer vlot en tijdig verloopt. Door de uiteenlopende werkomstandigheden zijn de eisen die elk systeem stelt aan elektrische verbindingen zeer verschillend. Voor de spoorweg infrastructuur primeert bijvoorbeeld de robuustheid van connectoren en voor rolling stock is dat eerder de fail-safe Ethernet verbinding.

Op het juiste spoor

Met de juiste connectoren & power supplies voor on- en outboard spoorwegtoepassingen zet A&C Solutions zijn klanten direct op het juiste spoor. Onze Ethernet connectoren zijn allemaal uitvoerig getest en voldoen aan de industriestandaard NFF 16-101. Ook onze heavy duty connectoren zijn railway-proof. Ze weerstaan de meest extreme omstandigheden en zorgen voor een snelle en veilige aansluiting in het veld

Ontdek hier alle mogelijkheden van onze topfabrikanten Ilme, Nextys, Provertha, Hummel en Techno.

Ilme goes E-Xtreme

Ilme voegt aan haar bestaande reeks een nieuwe type connector behuizing toe, de E-Xtreme. Zoals zijn naam al doet vermoeden, zorgt de E-Xtreme ervoor dat toepassingen in extreme (weers)omstandigheden optimaal blijven functioneren.  De E-Xtreme van Ilme is dan ook een aangewezen oplossing voor onder andere spoorwegtoepassingen, wind turbines, automatiseringsinstallaties en marine- en petrochemische omgevingen.

Doorstaat 3.000 uur zoutsproeitesten

Zijn robuuste buitenkant is gemaakt van gegoten aluminium met titanium plasma beschermlaag om corrosiegevoelige omgevingen het hoofd te bieden. Zo overleeft de E-Xtreme zelfs 3.000 uur blootstelling aan zoutsproeitesten. Maar ook hevige schokken, ijs, extreem lage temperaturen, UV straling, zoutnevel en chemische vloeistoffen weet de E-Xtreme probleemloos te trotseren.

Speciale uitrusting maakt de E-Xtreme helemaal af

Bij de samenstelling van een dergelijk krachtige connector is Ilme doordacht te werk gegaan om elk onderdeel op punt te krijgen. De E-Xtreme is daarom ook voorzien van de volgende kenmerken:

 • een FKM afdichting die -40° tot +80° aankan
 • kappen met gegoten pinnen
 • een V-type vergrendeling
 • en een IP66, IP67 en IP69 beschermingsgraad
Videos
 • 1
  Video 1:
  E-Xtreme,...
 • 2
  Video 2:
  In...
 • 3
  Video 3:
  Provertha...
E-Xtreme, de ultieme bescherming in extreme omstandigheden

Hoe beschermt u uw connector in extreme omstandigheden? Ilme laat u hier kennismaken met dé oplossing, de E-Xtreme serie. 

 • 1
  Video 1:
  E-Xtreme,...
 • 2
  Video 2:
  In...
 • 3
  Video 3:
  Provertha...
In extreme omstandigheden kunt u vertrouwen op de IP68 behuizing van Ilme

Extreme omstandigheden vragen om een all-rounder, een connector die zich niet laat doen. Ilme stelt u graag voor aan de IP68 Housing series. Gemaakt van corrosiebestendig aluminium, volledig waterdicht, stootvast en bestand tegen hevige trillingen en schokken. Allemaal verenigd in één connector.

De IP68 behuizing van Ilme is ideaal voor gebruik in de spoorwegindustrie.

 • 1
  Video 1:
  E-Xtreme,...
 • 2
  Video 2:
  In...
 • 3
  Video 3:
  Provertha...
Provertha M12 Industrial Ethernet Crimp Connector, de ideale oplossing voor railway toepassingen

De Provertha I-Net 360° EMI/RFI M12 Ethernet Crimp Connector met een IP67 beschermingsgraad zorgt voor een fail-safe Ethernet verbinding en veilige datatransmissie binnen transport- en spoorweg toepassingen. Dit wordt gerealiseerd door een veilig contact van het Ethernet signaal dankzij het gebruik van gedraaide krimpcontacten. De kabelafscherming die 360° EMI/RFI rond contact maakt met de krimphuls zorgt tegelijkertijd voor een vibratiebestendige trekontlasting.  

 

vorige
volgende
Nieuws