Daitron

Daitron

Terug naar merkoverzicht

Specialist in nichemarkt low-noise voedingen

Het Japanse Daitron spitst zich al meer dan 65 jaar toe op de ontwikkeling van hoogwaardige elektronische componenten, semiconductors, embedded systems en power supplies. Eén van Daitron’s specialiteiten is low-noise schakelende AC/DC power supplies voor meetinstrumenten en medische apparaten met hoge precisie. Daitron is een voorloper in deze nichemarkt door de toepassing van een unieke technologie die ervoor zorgt dat het storingsniveau beperkt blijft. 

 

Unieke soft switching technologie

Schakelende voedingen creëren steeds storingen vanwege de niet-lineaire aard van de spanning- en stroom-golfvormen. Het gaat met name over ‘ripple’ en ‘noise’.

Voor zeer kritische en gevoelige toepassingen is daarom een lineaire voeding nog vaak de logische keuze. Door de unieke technologie van Daitron (soft switching) worden de voordelen van schakelende voedingen zoals compacte bouw, licht gewicht en hoge efficiënties gecombineerd met unieke eigenschappen:

  • Zeer lage uitgangs-ripple
  • Zeer lage EMI-emissies zowel via geleiding als straling
  • Lage lekstromen

 

10% van het storingsniveau t.o.v. standaard voedingen

Daitron is erin geslaagd om het storingsniveau drastisch te reduceren tot minder dan 10% in vergelijking met standaard voedingen. De EMI-emissie zit daarbij ver onder het EN550022 Class B niveau wat de implementatie van de unit in uw applicatie en compliance tests veel eenvoudiger maakt.

Daitron low noise voedingen zijn zeer geschikt voor de volgende toepassingen: 

  • Gevoelige meet- en regelinstrumenten
  • Elektronenmicroscopen
  • Medische beeldvorming en diagnose
  • Audio en video

Bent u benieuwd of de low noise power supplies van Daitron iets voor u kunnen betekenen?

neem contact op met onze marktspecialisten

Daitron nieuws

Er is momenteel geen nieuws over Daitron