Nieuws

Nieuws

Terug naar nieuwsoverzicht

Adels breidt populaire AC166® uit met H- en HH-verdelers

08 september 2022

Snelheid, betrouwbaarheid en veiligheid zijn de belangrijkste kenmerken van een state-of-the-art elektrische installatie. De Adels-Contact AC 166®-connectorserie is al jaren een populaire oplossing voor stekerbaar installeren in gebouwen. Nu is dat assortiment aangevuld met nieuwe H-verdelers met diverse inbouwmogelijkheden.

Nieuwe AC166® H- en HH-verdelers bieden extra voordelen 

De AC166® H-verdeler pas je toe om de voeding over armaturen en/of wandcontactdozen te verdelen. Deze biedt de volgende extra voordelen:

  • Compacte constructie met enkel horizontale in- en uitgangen. In één richting aan te sluiten. Hierdoor is er beperkte ruimte nodig.
  • Snelle & nette installatie doordat de kabels parallel lopen.
  • Alle in- en uitgangen zijn voorzien van een vergrendeling.
  • Voordelige oplossing in vergelijking met de T-verdelers.

Beiden verdelers bieden 1 ingang en respectievelijk 3 en 5 uitgangen. Ze kunnen zowel gebruikt worden als een aanvulling op of alternatief voor de huidige T verdelers. En ze zijn tevens uitwisselbaar met andere gangbare verdelers.

Meer flexibiliteit bij installatie door diverse inbouwmogelijkheden

De Adels AC166® H-verdeler kan gecombineerd worden met de volgende inbouwmogelijkheden:

  • Combinatie met Schnabl. De verdelers zijn aangepast op het Schnabl montagesysteem. U klikt de spijkers vast en monteert de verdeler direct op beton, aan een kabelgoot of zakleidingplaat.
  • Adels montage adapter. De nieuwe montage adapter stelt u in staat om de H- en HH-verdelers te monteren op gangbare montagepanelen van kabeldraagsystemen.
  • Bevestiging met 2 schroeven. Deze variant wordt met name gebruikt voor montage in hout, b.v. in standbouw.

Deze opties geven u de flexibiliteit om afhankelijk van de installatie te kiezen voor de meest geschikte combinatie. Voor meer informatie over de Adels AC166® serie, neem contact op met onze verlichtingsspecialisten, of

Download technische informatie hier