Nieuws

Nieuws

Terug naar nieuwsoverzicht

Bestsellers Techno IP68 connectoren nu ook beschikbaar in omspoten versie

16 november 2020

Veel toepassingen binnen de industriële automatisering en de LED verlichting hebben vaak kabels nodig die bestand zijn tegen herhaaldelijk buigen en loskoppelen. Om hieraan tegemoet te komen biedt Techno haar populaire IP68 connector series, TH381 en TH387 nu ook met omspoten kabel.

Hoogwaardige afdichting van IP68 connector

Bij het omspuiten maakt Techno gebruik van een speciaal injectieproces dat de chemische en mechanische versmelting van de lijm tussen de kabel en de connector verzekert. De speciale afdichtingsharsen zorgen daarnaast voor een duurzame oplossing en een optimale weerstand tegen UV-straling en ongunstige weersomstandigheden.

Het resultaat is een hoogwaardige kabelconnector, in TH381 of TH387 uitvoering, en beschikbaar in een 2,3 en 5 polige versie met een IP66/IP68/IP69K beschermingsgraad. De connectoren zijn voorzien van neopreenkabels (H05 en H07) met lengtes van 0,5m, 1m, 2m en 5m en secties van 0,75 mm2, 1mm2 en 1,5mm2.

Een bijkomend voordeel is dat het overgegoten materiaal dat Techno gebruikt, perfect de variërende afmetingen van de externe kabelisolatie (door omgevingsvochtigheid en temperatuurswisselingen) kan opvangen.

Extra voordelen van omspuiten IP68 connector

Naast de IP68 garantie biedt het omspuiten nog meer voordelen:

  • Meer flexibiliteit in het verbindingspunt tussen de kabel en de connector, het zwakke punt van het systeem
  • Bescherming tegen mogelijke schade aan de klemmen tijdens hantering en koppeling
  • Weerstand tegen schuren en schokken
  • Trekontlasting en verminderde mechanische spanning op kabels en klemmen

Dit zorgt uiteraard voor een hogere betrouwbaarheid en minder kans op installatiefouten 

Inzetbaar voor verlichtingssystemen en het aansluiten van motoren

De connectoren met omspoten kabels zijn geschikt voor LED-verlichting, omdat ze een snelle aansluiting mogelijk maken van voor geconfigureerde systemen zoals schijnwerpers, lineaire lichtbalken en vloerverlichtingssystemen. Maar ook binnen de industriële automatisering, waar het aansluiten of voeden van motoren en servomotoren vaak gebeurd via een reeks IP68 connectoren en bekabeling.

Klantspecifieke mogelijkheden

Naast de standaarduitvoeringen, biedt Techno ook de mogelijkheid om op basis van klantspecificaties omgegoten connectoren te ontwikkelen met aangepaste afmetingen of niet-lineaire vormen, zoals hoekige connectoren, of met speciale kabels.

Wil u graag meer weten over de mogelijkheden voor uw toepassing? Neem dan zeker contact op met onze connectorspecialisten. Zij helpen u graag verder!

Klik voor de technische specificaties van beide IP68 connectoren op de link hieronder:

TH381 connector

TH387 connector