Nieuws

Nieuws

Terug naar nieuwsoverzicht

Higo introduceert een complete reeks batterijconnectoren voor 48V systemen

17 augustus 2017

48V systemen nemen de leiding in de E-mobility wereld van vandaag. Er is steeds meer vermogen nodig om E-bikes sneller te laten gaan of meer gewicht te laten dragen.

3 nieuwe batterij connectoren

Om tegemoet te komen aan deze trend heeft Higo onlangs een complete reeks batterij connectoren ontwikkeld speciaal voor 48V systemen. Deze reeks, gekend als Z624 B, bestaat uit een rechte en een haakse mannelijke connector een vrouwelijke panel mount connector. De connector heeft 2 contacten van 45A met een draaddikte van 4mm2 en 4 signaal contacten van 2A met een draaddikte van 0,14 mm2. Het uitgesneden paneel is hetzelfde als degene die momenteel beschikbaar zijn in de markt.

Springveer technologie garandeert een langere levensduur

Ook voor de ontwikkeling van de Z624 B serie, heeft Higo de prestatie en de duurzaamheid van de connector op de eerste plaats gezet. Daarom heeft Higo besloten om een springveer technologie te gebruiken voor de vrouwelijke panel mount  connector. De contacten in deze connector zijn gemaakt van een fosfor bronzen materiaal dat voorzien is van een vernikkelde plating met daarboven nog een extra zilveren plating. Hierdoor kan de connector nu gemakkelijk 3000 steekcycli halen en gaat hij dus een stuk langer mee.

De algemene aanbevelingen die TÜV doet voor batterijconnectoren zijn ook meegenomen in dit connector ontwerp. U zult dan ook zien dat de contacten verder uiteen en geïsoleerd staan van elkaar zodat het onmogelijk is om met één vinger meerdere contacten tegelijkertijd aan te raken.

Voor meer information over de technische specificaties van deze serie, klik dan op de volgende linken hieronder:

48V coded battery male angled plug connector

48V coded battery male plug connector

48V coded battery female panel mount connector