Nieuws

Nieuws

Terug naar nieuwsoverzicht

Internationale norm IEC 61076-2-012 voor M12 Push-Pull met interne vergrendeling nu beschikbaar

19 oktober 2020

De push-pull-versie van de M12-connector met interne vergrendeling van Yamaichi Electronics is het allereerste M12-push-pull-ontwerp, dat is gestandaardiseerd als een internationale norm (IEC 61076-2-012). Daarom zijn M12 push-pull-design-ins nu mogelijk voor M12 push-pull-systemen, zonder gebruik te hoeven maken van eigen oplossingen.

Vanaf het begin heeft Yamaichi Electronics een nieuwe standaard gezet met zijn M12 push-pull design met interne vergrendeling. De connector aan de kabelzijde wordt van binnenuit met haken in de M12 socket vergrendeld. Ondanks dit mechanisme, behoudt het push-pull systeem dezelfde inbouwruimte als een gewone M12-aansluiting met schroefvergrendeling.

Volledig integreerbaar in applicatie

Met deze technologie is het mogelijk om de M12-socket volledig in de applicatie of M12 distributiebox te integreren zodat deze is uitgelijnd met de behuizing. Het systeem is IP65 / IP67 water- en stofdicht en maakt gebruik van een afdichting die het zowel mogelijk maakt om met een M12 schroefversie als push-pull connector te werken.

Tijdswinst door 'blind plugging'

De lange haken zetten zich vast achter de schroefdraad. Hierdoor komt er een uitstekende mechanische verbinding tot stand die mogelijke torsiebelasting en rotatiekrachten perfect kan weerstaan. Het push-pull systeem zorgt daarnaast voor aanzienlijke tijdswinst bij installatie doordat de verbinding door middel van ‘blind plugging’ en zonder tool tot stand komt. En dit alles in overeenstemming met de M12 standaard specificaties.

Standaardisatie zorgt voor zekerheid

Tijdens de internationale standaardisatie werden industriestandaardvereisten met betrekking tot integratie in de applicatie of distributiebox alsmede de functionaliteit gedefinieerd. Dit is de ideale basis gebleken om compatibiliteit tussen fabrikanten te realiseren. De snelle implementatie van de IEC 61076-2-012 standaard is hier dan ook het directe resultaat van. 

Volledig achterwaarts compatibel

Het paneeldeel kan nog steeds worden gecombineerd met conventionele M12-connectoren met schroefvergrendeling. Gebruikers zijn dus niet per se afhankelijk van een speciale kabelconnector en blijven dus flexibel.

De M12 push-pull connector van Yamaichi werd ontwikkeld en geproduceerd in Duitsland en is via A&C Solutions verkrijgbaar in de Benelux. Bekijk de werking

Voor meer informatie, bekijk de productvideo en download de productsheet hieronder. En aarzel zeker niet om onze connectorspecialisten te contacteren bij vragen

Download Yamaichi M12 push-pull brochure

Inschrijving nieuwsbrief

Wil je graag op de hoogte blijven?
Schrijf je dan hieronder in