Nieuws

Nieuws

Terug naar nieuwsoverzicht

Lichtgewicht alternatieven voor metalen behuizingen in ruwe omgevingen

30 november 2017

Bij agressieve industriële omgevingen denken we automatisch aan metalen behuizingen. Toch zijn er perfecte alternatieven op de markt die ook hun mannetje staan in ruwe omgevingen en die daarnaast nog extra voordelen bieden.

De T-type behuizing van Ilme: een sterk lichtgewicht!

Neem de nieuwe generatie T-type plastic behuizingen van Ilme. Deze lichtgewicht behuizingen zijn gemaakt van thermoplastic materiaal. Dit type materiaal kenmerkt zich door antistatische eigenschappen, mechanische sterkte en bestendigheid tegen de meeste chemicaliën die in de industrie worden gebruikt. Door hun lichtgewicht zijn de behuizingen makkelijk te verplaatsen en te installeren in het veld. En daarbij nog vriendelijk voor uw portemonnee ook.

Makkelijk uitwisselbaar met standaard metalen behuizingen

De buitenafmetingen verschillen nauwelijks van de afmetingen van de standaard metalen behuizingen. Ook de h.o.h-afstand tussen bevestigingsgaten is precies hetzelfde waardoor de bestaande metalen connectoren probleemloos door de T-Type versie kunnen worden vervangen. De behuizingen zijn daarnaast uitgevoerd volgens beschermingsklasse II en beschermingsgraad IP65.

Uiteraard kunt u de T-type ook combineren met de nieuwe llme Squich inserts. De T-type is beschikbaar in sizes 44.27, 57.27, 77.27, 104.27

Bekijk hier de T-type video!