Nieuws

Nieuws

Terug naar nieuwsoverzicht

Nieuwe salescollega Eric Van Rooy aan het woord

20 mei 2019

In dit interview maak je kennis met onze nieuwe collega Eric Van Rooy. Eric is sinds februari bij A&C Solutions in dienst als accountmanager voor de Belgische markt. 

Wie is Eric Van Rooy in een notendop?

Ik ben ondertussen bijna 55 jaar oud, getrouwd sinds 1990 en heb 2 kinderen van 24 en 26 jaar. Ik ben in eerste instantie afgestudeerd als regent lichamelijke opvoeding. Daarna heb ik via avondonderwijs elektronica gestudeerd in Antwerpen. Samen met dit diploma en praktische ervaring ben ik in de technisch industriële sector terecht gekomen. Ik moet zeggen dat techniek mij al héél mijn leven geboeid heeft. Buiten het actieve beroepsleven is vooral fietsen mijn vrijetijdsbesteding en daarnaast volg ik alle soorten sporten in binnen- en buitenland.

Wat deed je voordat je bij A&C Solutions begon?

Ik ben vanaf 1990 tem 1999 als service engineer actief geweest bij een firma die machines verkocht voor de kabel-en draadverwerkende industrie. Daarna kwam ik terecht bij de firma AVT in Deurne als Sales engineer in dezelfde branche. Deze afdeling is in 2001 overgenomen door Exmore uit Beerse. Als Key Account Manager was ik verantwoordelijk voor de verkoop van projecten wereldwijd. Exmore ontwikkelde zelf machines die meeraderige kabels konden verwerken en aansluiten aan verschillende types van connectoren en sensoren geschikt voor de automotive markt. Voor de elektronica industrie bouwden wij ook onze eigen "vapor phase soldeermachines". Mijn taak hield in om het bestaande dealernetwerk te verbeteren en uit te breiden. Begin 2016 ben ik ingegaan op een andere uitdaging in de chemische sector. Als sales & marketing manager was ik in het begin vooral bezig met inkoop en het project management van specifieke projecten op basis van Ionenwisselaars met het gepatenteerd concept van een "Multiport Valve". En sinds 1 februari 2019 heb ik de overstap gemaakt naar A&C Solutions en werk ik nu als accountmanager voor de Belgische markt.

Wat is jouw specialisatie?

Mijn werkzaamheden als service engineer en mijn communicatieve vaardigheden in 4 talen hebben een zeer goede basis gevormd voor mijn verdere loopbaan in de verkoop. Ook door projectmatig actief te zijn geweest  in verschillende industrietakken heeft ervoor gezorgd dat je snel linken kan leggen en de problematiek van de klanten begrijpt. Het is een voorrecht om voor zowel bestaande als nieuwe potentiele klanten als partner met expertise beschouwd te worden.

Vertel eens over de eerste maanden bij A&C Solutions? Wat is je opgevallen?

A&C Solutions is een jong bedrijf met allemaal enthousiaste, positieve medewerkers die het voor mekaar opnemen en sterk geloven in het concept en de visie van de firma. Er is een zeer degelijke en duidelijke structuur opgezet die werkbaar is voor iedereen. Door regelmatig overleg met de verschillende afdelingen en verantwoordelijken kan de focus behouden blijven en de efficiëntie verhoogd worden. Middelen die hier voor nodig zijn worden ook ter beschikking gesteld. Kortom A&C Solutions is een firma waar je graag komt werken. Dit is mijn gevoel althans.

Wat zijn je ambities voor de komende 5 jaar?

A&C Solutions verder mee uitbouwen. Door met enthousiasme en expertise bestaande, en ook vooral nieuwe klanten, te kunnen blijven voorzien van de juiste oplossingen. Met deze instelling en dit team moet dit lukken. De nodige ingrediënten zijn in ieder geval aanwezig !