Nieuws

Nieuws

Terug naar nieuwsoverzicht

Provertha M12 D-code goedgekeurd volgens DIN normen

03 maart 2016

Provertha is het toonaangevende merk binnen het portfolio van A&C Solutions. Ze is gekend voor de ontwikkeling en productie van connectoren geschikt voor data netwerken die blootgesteld worden aan zeer extreme omstandigheden zoals warmte, trillingen, koude, vochtigheid etc. Doordat Provertha kwaliteit en betrouwbaarheid hoog in het vaandel draagt, worden Provertha connectoren ook regelmatig aan testen onderworpen door gecertificeerde testcentra.

Recentelijk heeft de Provertha M12 D-code vibratie, schok en corrosieve gassen testen doorstaan en is de connector goedgekeurd volgens DIN EN 61373 en DIN EN 61076-2-101.

Vibratie en schok test

De vibratie en schok test van de Provertha M12 D-code connector werd uitgevoerd op basis van DIN EN 61373, categorie 1, klasse B. Voor alle drie ruimtelijke richtingen werden de zwaarste testomstandigheden gekozen. De M12 D-code werd blootgesteld aan extreem sterke vibraties in een frequentiebereik van 5Hz tot 150Hz gedurende 15 uur waardoor er krachten tot 5G plaatsvonden. Het elektrische contact werd gewaarborgd gedurende elk moment tijdens het test proces. Bij de beoordeling van de connector na de vibratie- en schok test werden geen scheuren, breuken, vervormingen of andere mechanische schade geconstateerd.

Corrosieve gassen test

De corrosieve gassen test van de Provertha M12 D-code connector werd uitgevoerd op basis van DIN EN 60068-2-60, methode 4. Tijdens dit proces werd de M12 D-code blootgesteld aan verschillende temperaturen, vochtigheidsgraden en gassen zoals zwavel dioxiden of stikstof gedurende 96 uur. Bij de beoordeling van de connector na deze test werden geen scheuren, breuken, vervormingen of andere mechanische schade vastgesteld. De metingen van de overgangsweerstanden voor en na de corrosieve gassen test lieten geen significante veranderingen zien.

 

Inschrijving nieuwsbrief

Wil je graag op de hoogte blijven?
Schrijf je dan hieronder in