Nieuws

Nieuws

Terug naar nieuwsoverzicht

Slim draadloos laden met Delta's MOOV air

24 januari 2024

AGV’s en AMR’s passen helemaal binnen de zoektocht van maakbedrijven naar meer efficiëntie en performantie. Speciaal voor deze markt brengt Delta, wereldspeler in power supplies, de MOOVair op de markt. Een innovatieve 1 kW lader die een contactloze vermogensoverdracht mogelijk maakt. “Een nieuwe wereld voor ons. Daarom zal de MOOVair een prominente plaats op onze Indumation stand krijgen”, vertelt Jan Van Dijck, salesmanager bij verdeler A&C Solutions.

Een nevenactiviteit binnen de markt voor elektrische voertuigen

De elektrificatie van de fiets en de auto-industrie heeft veel spelers zich doen richten op laadtechnologie voor elektrische voertuigen. Binnen deze wereld is A&C Solutions al 10 jaar succesvol actief met connectoren voor light electrical vehicles (LEV’s). “We volgen deze markt nauw op en blijven open staan voor nieuwe ontwikkelingen die hierop een aanvulling kunnen zijn. MOOVair van ons merk Delta is hier een perfect voorbeeld van”, licht Jan toe.

Delta MOOVair is een 1 kW lader waarmee het slim en draadloos kan laden. “De maakindustrie zoekt nieuwe manieren om op grotere schaal zijn industriële voertuigen efficiënt op te laden. Liefst zo autonoom mogelijk. En daar is een contactloze vermogensoverdracht het perfecte antwoord op.”

Een high tech systeem met hoge efficiëntie  

Contactladen is immers niet zo simpel als het misschien lijkt. Hoe start je het laden automatisch op? Hoe kan je zien of de terminals live zijn? Hoe regel je de communicatie tussen het voertuig en de lader? En hoe verzeker je dat er een goed contact is? Jan: “Bekommernissen over een verkeerde uitlijning, slijtage van de contacten of het gevaar op elektrische boogvorming, zijn uitgesloten met de oplossing die de MOOVair biedt. Geen kabel, geen connector en dus geen zorgen, want er is minder onderhoud en dus minder downtime. Bovendien maakt de ervaring van Delta het verschil op vlak van efficiëntie: maar liefst 93%. Dat is beter dan de meeste bekabelde oplossingen vandaag.”

Speelveld verder verbreden

Eenvoudig, efficiënt, maar ook robuust en stof- en waterdicht (IP65). Delta weet immers in wat voor omgevingen AGV’s en AMR’s aan het werk zijn. “Ook de software die nodig is om de voertuigen van de juiste stroom en spanning te voorzien werd mee ontwikkeld. Alles is naar wens instelbaar.” Voorlopig bestaat de MOOVair enkel in een 1 kW-uitvoering met een laadstroom tot 20 A. “Daar kan je toch al wat mee. Maar in de toekomst zal het vermogen opgetrokken worden in nieuwe modellen, om een breder speelveld te creëren”, verzekert Jan.

Voor meer informatie over de MOOV air van Delta, bezoek ons tijdens Advanced Engineering in Antwerpen op 15 en 16 mei en ervaar het systeem in werking. Registreer je gratis ticket hier

Natuurlijk staan we ook graag voor je klaar buiten deze dagen.

Neem contact op met onze specialisten voor al je vragen