Nieuws

Nieuws

Terug naar nieuwsoverzicht

Vernieuwde Hummel M40 reeks nu ook uitwisselbaar met Speedtec

14 mei 2019

Robuust en een compact design, daar stond de M40 connector reeks van fabrikant Hummel al voor. Om de markt voor M40 connectoren nog beter te kunnen bedienen heeft Hummel deze reeks nu in een nieuw jasje gegoten en voorzien van nieuwe mogelijkheden.

Één van de belangrijkste toevoegingen aan de M40 connector serie is dat er naast de reeds bestaande schroefversie nu ook een TWILOCK-S variant beschikbaar is. TWILOCK-S is het quick lock systeem van Hummel dat 1-op-1 uitwisselbaar is met het Speedtec locking system van Igus en Intercontec. Slechts één kleine draai is genoeg om de verbinding betrouwbaar te vergrendelen. Net als de TWILOCK is ook de TWILOCK-S versie bestand tegen vibraties en biedt het een IP67/IP69K beschermingsgraad.

De TWILOCK-S quick lock is beschikbaar als rechte, mannelijke en vrouwelijke connector alsook in verschillende panel mount uitvoeringen, zijnde haaks, front en single whole mounting.

Meer flexibiliteit met rotatiemechanisme

Een ander belangrijke aanpassing betreft de haakse M40 connector. Deze heeft een nieuwe look gekregen waardoor deze nog compacter en robuuster oogt. De hoogte is aanzienlijk ingeperkt waardoor hij beter zijn weg vindt in krappe ruimtes. Een stabiel rotatiemechanisme zorgt er daarnaast voor dat de kabeluitgang aangepast wordt volgens de desbetreffende vereisten in een straal van ongeveer 330 graden. Hierdoor past de connector zich flexibel aan de omgevingsomstandigheden aan.

De robuuste power packs zijn geschikt voor hoge stroom toepassingen en worden bij voorkeur gebruikt op krachtige aandrijvingen. De M40 connector reeks is beschikbaar in een 6-polige en een 8-polige variant. Bekijk de technische specs van onderstaande varianten:

M23 signal Twilock- S

M23 power Twilock-S

M40 power Twilock-S