Nieuws

Nieuws

Terug naar nieuwsoverzicht

Intelligente power supply van Nextys genomineerd voor WOTS Tech Award

10 augustus 2018

A&C Solutions is met de nieuwe Nextys DCW20 genomineerd voor de Tech Award in the World of Electronics tijdens de WOTS beurs. De Tech Award is bestemd voor het meest innovatieve product binnen elke wereld. Door de vele stemmen en het oordeel van de jury is de Nexty DCW20 één van de genomineerden om deze mooie prijs in ontvangst te nemen. Maar wat maakt de Nextys DCW20 dan zo bijzonder? wij zetten het voor u even op een rijtje.

Wat maakt de Nextys DCW20 zo bijzonder?

De DCW20 is namelijk de eerste intelligente, programmeerbare all-in-one batterijlader/DC-UPS/DC-DC converter.

Deze module onderscheidt zich vooral door de tweeledige functie voor de gebruiker, enerzijds de DC-UPS functie en anderzijds de programmeerbare DC/DC converter. Daarnaast biedt de Nextys DCW20 een aantal extra voordelen voor de gebruiker, te weten:

  • De DCW20 werkt met elke mogelijke batterijsamenstelling. Dat maakt de unit enorm veelzijdig en aanpasbaar aan de toepassing van iedere gebruiker.
  • De unit zorgt ook voor bedrijfszekerheid door bij netuitval te zorgen voor back-up via de batterij. Hierdoor worden risico’s beter beheerst en kosten bespaard.
  • En het ondersteunt de Industry 4.0 trend door de mogelijkheid om data op elk moment, ook op afstand te monitoren en het apparaat waar nodig bij te sturen.
  • Met 54mm breed is de DCW20 een uiterst compacte DC-UPS/DC-DC converter

 

Hoe werkt de Nextys DCW20?

De hoogwaardige DC-UPS met digitale controller kan gebruikt worden in elk DC-systeem met een nominale spanning tussen 12Vdc en 48Vdc en tot 20A. De interne topologie is opgebouwd rond een bi-directionele DC/DC buck-boost converter.  Deze werkt als batterijlader wanneer de invoer aanwezig is. In het geval van een stroomstoring (back-up) regelt de converter de uitgangsspanning vanuit de batterij. De converter wordt digitaal bestuurd.

De DCW20 kan ook geïntegreerd worden in uw applicatie via Modbus (USB- en RS-485-interface). De gratis intelligente POWERMASTER-software zorgt voor eenvoudige en overzichtelijke besturing en bewaking in Windows of Android.

Voor meer informatie omtrent de technische specs van de Nextys DCW20, klik hier.

Ziet u de Nextys DCW20 graag eens live in werking? dat kan. U bent van harte welkom op onze stand 10F013 tijdens de WOTS van 2 tot 5 oktober in de jaarbeurs Utrecht. 

Inschrijving nieuwsbrief

Wil je graag op de hoogte blijven?
Schrijf je dan hieronder in