Zierick

Zierick

Terug naar merkoverzicht

Surface Mount Connector specialist Zierick 

Zierick is al meer dan 95 jaar gespecialiseerd in wire-to-board en board-to-board oplossingen. Zierick staat bekend om zijn unieke surface mount IDC terminals en tab receptacles om draden te verbinden met een PCB. Deze connectoroplossingen vervangen het traditioneel soldeerproces en verhogen de duurzaamheid van uw toepassing aanzienlijk. Ze worden ook veelal ingezet in electronica toepassingen maar ook binnen Solid State Lighting, Industrial Control en Automotive Electronics.

Voor meer informatie over Zierick, bezoek www.zierick.com

Bekijk onze verlichtings brochure met verschillende SMT oplossingen van Zierick download

Arbeidsintensief soldeerproces op zijspoor gezet

Zierick biedt met de Isolatie Piercing Terminal een uiterst betrouwbare én spaarzame oplossing om draden via een geautomatiseerd proces aan te sluiten op een PCB. Deze innovatieve methode combineert de voordelen van krimpen, isolatie piercing en SMT in één en vervangt daarmee het arbeidsintensieve solderen. Dit resulteert in een sterk verbeterde betrouwbaarheid, continuïteit in kwaliteit, snellere verwerkingstijden en verlaagde productiekosten.

In Europa wordt deze methode veelvuldig ingezet voor omvangrijkere productieseries binnen de LED verlichting. Onlangs werden de Piercing Terminals tevens UL gecertificeerd waardoor ook aan de wettelijke eisen wordt voldaan voor eindproducten richting de Amerikaanse markt.

Zierick videos
 • 1
  Video 1:
  Hoe werkt...
 • 2
  Video 2:
  Draden...
 • 3
  Video 3:
  Draden...
Hoe werkt Zierick's piercing technologie voor coax kabels?

Allereerst worden de IPC connectoren op de PCB gemonteerd. Voordat de kabel de behuizing ingaat, wordt eerst de buitenmantel verwijderd en de afscherming gestript op ongeveer 6,35mm. Dit gebeurt in één bewerking.

De connector is voorzien van een 3-tal mesjes die de buitenmantel en het diëlektricum op 2 verschillende plaatsen tegelijkertijd doorboren. Door het uitoefenen van druk op het bovendeel van de behuizing snijden deze piercing mesjes door de isolatie heen en wordt de verbinding gerealiseerd. Dit gebeurt oftewel met een handtool of met een kleine pers. De piercing mesjes behouden een consistente druk op elke draad.

 • 1
  Video 1:
  Hoe werkt...
 • 2
  Video 2:
  Draden...
 • 3
  Video 3:
  Draden...
Draden aansluiten op een PCB via een volledig geautomatiseerd proces

Bekijk hier hoe Zierick met behulp van de Isolatie Piercing technologie draden via een geautomatiseerd proces aansluit op een PCB. Dit resulteert in een sterk verbeterde betrouwbaarheid, continuïteit in kwaliteit en snellere verwerkingstijden.

 • 1
  Video 1:
  Hoe werkt...
 • 2
  Video 2:
  Draden...
 • 3
  Video 3:
  Draden...
Draden aansluiten op een PCB via een volledig geautomatiseerd proces

In deze video legt Zierick van begin tot eind uit hoe het automatisch aansluitproces van draden op een PCB met behulp van de nieuwe Piercing Technologie verloopt. 

 

 

 

vorige
volgende
Zierick nieuws

Er is momenteel geen nieuws over Zierick

Zierick projecten